Turnyyripuku
Suunnittelin ja ompelin itselleni lukion vanhojentansseihin aidon turnyyripuvun taidelukion käsityöopettajan innoittamana. Kaavoittaminen oli todella haastavaa.
Valmiita kaavojahan näihin pukuihin ei löytynyt.
Tein puvusta omannäköiseni ja tässä tulos.
Valmiita kaavojahan näihin pukuihin ei löytynyt.
Tein puvusta omannäköiseni ja tässä tulos.
Kuvan puku on muotia 1880-luvulta. Naisten pukumuodissa olivat tuolloin turnyyripuvut. Takamuksen päälle sidottiin, hametta kohottava tuki eli turnyyri. Se antoi vartalolle erikoisen lantiota ja takamusta korostavan linjan.
Rusettiin on ommeltu strasseja ja putkihelmiä.
Puku oli usein edestä koruton ja takaa suorastaan aistillisen kevytmielinen. Vartalonmyötäinen leikkaus korosti hoikkaa yleisvaikutelmaa.
Puku on minun kaavoittama ja siihen on käytetty noin 30 metriä kangasta. Jo pelkästään alimpaan helman pliseeraukseen on mennyt sitä yli kolme metriä. Hameen yläosa on drapeerattu täysvinosta kankaasta.
...sunnittelua...
Mitä mieltä olet Wanhojenpäiväpuvuista,
pitäisikö niiden olla vanhanaikaisia?
Vai ovatko sinun mielestäsi nykyiset iltapuvut sopivia vanhojentanssipukuja?
Sinipellavainen
4 kommenttia:
Oi miten ihana puku! Kyllä minä kannatan ainakin noita vanhoja pukuja, menneiden tyylikausien juhlallista pukeutumista. Itapukutilaisuuksia tulee kenties elämän varrella useitakin, vanhojentansseja vain ne yhdet.
Aivan valtavan kaunis puku. Minulla on kirja jossa on noita kaavoituksia eri aikakausilta. Muistaakseni 1100 luvulta 1930 luvulle.
Vau, mistä olet sen ostanut, vai onko se vanha kirja?
Kiitos.
Lähetä kommentti