Nyt on metsät sieniä pullollaan. Korit mukaan ja mars metsään rouskuja keräämään. Sitten sienet puhdistetaan, ryöpätään ja säilötään.
Maailman parasta ja ihaninta sienisalaattia saa rouskuista!
Tyyne-mummon sienisalaatti
1/2 ltr suolasieniä, rouskuja
½ sipuli
3-4 dl kuohukermaa
hyppysellinen jauhettua valkopippuria
tarvittaessa suolaa
Silppua sipulit ja sienet oikein pieniksi palasiksi (*tarkista sienien suolaisuus ensin) ja lisää muut aineet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta pippurilla.Sekoita sienet ja silputtu sipuli kermavaahdon joukkoon. Laita kylmään tekeytymään.
tarvittaessa suolaa
Silppua sipulit ja sienet oikein pieniksi palasiksi (*tarkista sienien suolaisuus ensin) ja lisää muut aineet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta pippurilla.Sekoita sienet ja silputtu sipuli kermavaahdon joukkoon. Laita kylmään tekeytymään.
Nauti!
* Liian suolaiset sienet on liotettava tai kiehautettava liian suolaisuuden poistamiseksi!
Valtataistelua kasvupaikasta? |
Mikä lienee tämäkin öllerö? |
-mustikka-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti