tiistai 24. heinäkuuta 2012

Metsämansikkahillo

Metsämansikkahilloa
Sinipellavaisen tapaan

*1kg metsämansikoita (2l)
½dl vettä
½kg hillosokeria

Kaada vesi marjoineen kattilaan ja kuumenna, kunnes vesi alkaa höyrytä. Lisää hillosokeri vähitellen, hyvin varovasti sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, alenna lämpöä. Keitä n.5 minuuttia silloin tällöin varovasti sekoittaen. Kun marjat eivät nouse enää pintaan, kuori vaahto pois. Annostele hillo kauniisiin, desinfioituihin lasipurkkeihin. Sulje tölkit huolellisesti ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy vuorokaudessa.
















2 kommenttia:

  1. Ootko sie löytänyt metsämansikoita ihan hilloksi asti? Onnittelen, ja kadehdin herkku hetkijäsi.
    Metsämansikoissa maistuu se aito lapsuuden kesä.

    VastaaPoista
  2. Tuleepa aivan lapsuus mieleen noista metsämansikoista!

    VastaaPoista


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.