Raparperikeikauskakku |
tein taas tätä lumoavaa herkkua.
Vuoan pohjalle:
0,5 dl sulatettua voita
1dl fariinisokeria
n. 5dl raparperia tai omenaa (myös ananasrenkaat käy!)
Taikina:
1½ dl voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Uuni 174 astetta n. 45 min. Paistoaika riippuu tekeekö taikinasta kakun vai pieniä kakkuja. |
Minä tein nämä pikkukakut Nordic Waren Pineapple down mini cake pan-vuoassa |
Nautitaan esim. vaniljajäätelön kera! |
Ohje:
Jos teet kakun irtopohja vuoassa,
laita pohjan ja reunojen väliin leivinpaperiarkki.
Älä leikkaa reunoja pois sillä ne suojaavat uunia.
Valmistelua...
- Levitä voi vuoan tai vuokien pohjalle.
- Lisää voin päälle fariinisokeri
- Pese ja paloittele raparperit ja lisää ne fariinisokerin päälle.
Taikina:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen. (Lisää vähän jauhoista jo tässä vaiheessa, jos näyttää siltä, että taikina alkaa juoksettumaan.)
- Sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Nostele jauhoseos taikinaan.
- Kaada valmis taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa n. 30-45 min, paistoaika riippuu siis vuoan koosta.
Tämä on hyvää Sinipellavainen suosittelee!
- mustikka-
3 kommenttia:
Näyttää niiiiin hyvältä! Ja mehevältä.. harmi, ettei raparperia meillä oo mutta eiköhän tähän muutkin täytteet käy :)
Voi kiitos, kiitos arpalipuista!
Muuten.... täällä tulee nälkä.
Hei!
Leenalle: Eipä kestä kiitellä.
Millibaarille: Vain kekseliäisyys on rajana, mitä täytteeseen tulee. Tähän panuun kuuluisi tehdä ananaskeikauksia, joihin tulisi keskelle coctailkirsikat.
Tuosta kirsikasta tulikin mieleeni siskoni kertoneen, että meidän perheen muut lapset ovat olleet ennen syntymäänsä lapsivedessä paitsi minä. Minä olen hänen mielestään kellunut valkoviinissä ja syntynyt kirsikka suussa.
Huh, mitä elämää on joutunut kestämään sisarusparven kuopuksena.
t. mustikka
Lähetä kommentti