Blogilla lukijoita ympäri maailmaa

Free counters!

torstai 5. tammikuuta 2012

Manolito


Neulotun kissan ohje:
 1. Aloita jaloista, luo 12s ja neulo 18 krs (9 kohoraitaa) aina oikein.
 2. Vaihda housuväriin ja neulo 6 krs (3 kohoraitaa).
 3. Katkaise lanka ja neulo toinen samanlainen jalka.
 4. Liitä molempien jalkojen silmukat  (24 s) yhdelle puikolle ja neulo housuosaa vielä 32 krs (16 kohoraitaa).
 5. Vaihda puseroväri ja neulo 24 krs (12 kohoraitaa).
 6. Kavenna kaulaa varten seuraavien 4:n kerroksen alussa 2 ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen, työhön jää 20 silmukkaa.
 7. Vaihda pään väri ja neulo 2 krs.
 8. Lisää neljän seuraavan krs:n alussa yksi silmukka ja neulo oikein kunnes päässä on 11 kohoraitaa.
 9. Kavenna: neulo kerroksen kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä silmukkaa joka kerroksella oikein yhteen, kunnes työssä on yhteensä 8 s. Päättele loput silmukat.
 10. Neulo toinen puoli samoin.

Etukäpälät:
Luo 20 s puserovärillä ja neulo 6 krs (3 kohoraitaa), vaihda aloitusväriin ja neulo vielä 18 krs. Katkaise lanka n. 20 cm:n päästä ja pujota lanka neulalla silmukoiden läpi, kiristä ja päättele. Neulo toinen käsi samalla tavalla.

Korvat:
Luo 8 s ja neulo 16 krs, päätä.
Neulo toinen samanlainen korva.

Häntä:
Luo 10 s ja neulo 5 cm edestakaisin. Neulo 2 ensimmäistä ja 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Jatka suoraan, kunnes häntä on 10 cm ja vaihda väriä. Neulo kaksi raitaa. Kavenna sitten yksi silmukka kummastakin reunasta joka kerroksella, kunnes jäljellä on 2 silmukkaa. Päättele.Nenä ja jalkapohjat:
Luo 4 s valkoisella, neulo edestakaisneuletta ja lisää 1 s kumpaankin sivuun joka krs:lla, kunnes työssä on 8 s. Neulo 12 krs. Kavenna 1 s kummassakin reunassa joka kerroksella, kunnes jäljelle jää 4 silmukkaa. Päättele.Kissan kasaaminen:
Ompele nenäkappale toiseen puolikkaaseen raitaosan yläpuolelle. Kirjo kasvot. Taita korvan kappaleet kolmioiksi ja ompele sivu. Ompele vartalo, käpälät ja häntä kaksinkertaisiksi vuoropistoin nurjalta, jätä kylkeen täyttöaukko. Täytä osat, ompele aukko kiinni. Yhdistä korvat, käpälät ja häntä vartaloon. Ompele jalkapohjat, kirjo kynnet etu- ja takakäpäliin.

Kissan neulominen on helppoa, sen voi tehdä lapsikin aikuisen avustamana. Olen neulonut kuvan Manolito-kissan ollessani 9-vuotias.

-vadelma-1 kommentti:

 1. Aivan hellyttävä kissa :-) Taidanpa ottaa ohjeen talteen, josko munkin neulomistaidoilla onnituis.
  KIITOS!!!

  VastaaPoista


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.