torstai 1. joulukuuta 2011

Valkosuklaa-marjatorttu



Koristele pinta rouhitulla valkosuklaalla ja marjoilla.
Lippu on tehty valkoisesta ja sinisestä marsipaanista.



Muropohja:

125 g voita
½ dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:

150 g valkosuklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamaton tuorejuusto

Pinnalle:

50g rouhittua valkosuklaata
 tuoreita marjoja tai hedelmiä
tomusokeria


Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat, sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Laita taikina 30 minuutiksi jääkaappiin. Voitele (halkaisija 28-30 cm) irtopohjainen torttuvuoka tai tasainen kakkuvuoka huolellisesti. Painele taikina ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja 2-3 cm:n verran reunoille.

Ota alumiinifoliosta vuoan ympäri riittävä pala ja rutista se kapeaksi tukinauhaksi. Aseta folionauha taikinareunan tueksi, jolloin reuna pysyy hyvin ylhäällä paistamisen aikana. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuin irrotat sen varoen vuoasta ja siirrät tarjoiluvadille.

Täyte: Sulata valkosuklaa mikrouunin sulatusteholla tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä täyte muropohjan päälle.

Koristele marjoilla tai hedelmillä.




-mustikka-

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta!
    Tätä pitää kyllä nyt itsenäisyyttä juhlistamaan tehdä.
    Mukavaa adventtia!

    VastaaPoista


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.