keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Mustikkakukko



Karjalaisten kehittämä superfood-jälkkäri Rättänä eli Mustikkakukko on taivaallinen herkku ja vielä lisäksi helppo valmistaa.
Sitä voi nauttia sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kanssa.


Minun Rättänä:

Taikina:

n. 130g voita
1/2 dl sokeria
n. 2dl karkeita täysjyväruisjauhoja
n. 1/2 dl ohra tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

alle litra mustikoita
1-2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja


Laita uuni 200 °C lämpiämään. 


Rättänän valmistus on helppoa:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. 
  2. Lisää seokseen kaikki keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.
  3. Voitele piirakkavuoka ja ota reilu puolet taikinasta ja levita se vuoan pohjalle ja reunoille, jauhoja apuna käyttäen.
  4. Valmista täyte sekoittamalla täyteen ainekset sekaisin. Kaada seos vuoan pohjalle. 
  5. Loppu taikina kaulitaan leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen. Lisätään taikinakansi Rättänän päälle. 
  6. Laita uuniin 200°C n. 30-50 min. keskitasolle paistumaan. 


Nautitaan jäätelön tai hyvän kylmän vaniljakastikkeen kanssa kuumana.

3 kommenttia:

  1. Nam, näyttää ja kuulostaa hyvältä! Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Täytyykin kokeilla tätä, näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin hyvältä, että tätä on pakko kokeilla - onneksi pakkasessa vielä mustikoita riittää;)

    VastaaPoista


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.