lauantai 17. marraskuuta 2012

Wanhan ajan suklainen Tiikerikakku


Tätä reseptiä suosittelen kaikille Tiikerikakun ystäville. Aito vanilja antaa tälle kakulle ihanan maun!


Tarvikkeet:

250 g voita
4 dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 vaniljatangon siemenet
½ dl kermaa

1 levy taloussuklaata





Ohje:
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljatangon siemenet.
  2. Vatkaa vaahdoksi sokeri ja munat (eri kulhossa kuin voi).
  3. Lisää vaahdotettu voi munasokerivaahtoon.
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen.
  5. Ota toiseen kulhoon puolet taikinasta ja lisää toiseen puoliskoon kaakaojauhe ja hieman karkeaksi rouhittua suklaata (ota levystä, joka sulatetaan kakun päälle).
  6. Laita taikainat vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  7. Paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
  8. Jäähtyneen kakun pinnalle kaadetaan sulatettua suklaata.



Kakku on parhaimmillaan 3-5 päivää leipomisen jälkeen.






Blueberry



1 kommentti:

  1. Eilen justiin tein tiikerikakun, mutta hieman eri ohjeella. Tätä täytyy kokeilla muille kuin diabeetikoille.

    VastaaPoista


Sinipellavainen kiittää kommentistasi jo etukäteen.